Begin bij het begin

Kopje koffie op tafel

Je hebt diabetes. Wat nu?

Je bent niet alleen. In 2017 schatte de International Diabetes Federation dat wereldwijd 1 op de 11 volwassenen een vorm van diabetes had, en dat de helft nog niet was gediagnosticeerd.1 Diabetes vaststellen is een belangrijke eerste stap om je ziekte onder controle te krijgen.

Vernemen dat je diabetes hebt, kan als een schok overkomen en overweldigend zijn. Bij OneTouch.be staan we klaar om je te helpen. Je vindt hier allerlei informatie over diabetes: de verschillende types, de signalen en symptomen, en het belang van het onder controle houden van de aandoening (je bloedglucose controleren, geneesmiddelen innemen zoals voorgeschreven enz.). We leggen de basis uit van gezond eten, fysiek actief zijn en andere manieren om voor jezelf te zorgen en het risico op diabetescomplicaties te verlagen. Kortom, we zijn er voor jou tijdens jouw traject met diabetes, stap voor stap.

Ja, je leven verandert met diabetes. Als je de aandoening echter onder controle houdt, verbeter je je gezondheid op korte termijn en beperk je de gezondheidsrisico's op lange termijn: je kan een lang en gezond leven leiden met diabetes.

Verwacht geen perfectie. Het is geen race of wedstrijd. Zet je gewoon in en doe je best. Zeg tegen jezelf dat je het waard bent en motiveer jezelf om op het goede spoor te blijven.

Bronnen:

1 International Diabetes Federation. (IDF) IDF News World Diabetes Day 2017. Brussel, België. Online geraadpleegd op 9 September 2019

BE-GEN-2100013